Våra Vingårdar

VÅRA VINGÅRDAR

La Casa Rossa

Här är det mysigt att bo och njuta av härliga Italienska måltider med Brancatellis goda vin.

Azienda Agricola Brancatelli ligger i Riotorto, söder om älven Cornia på låglandet ut mot Medelhavet.

Vinmakaren Giuseppe Brancatelli, som är uppvuxen och inlärd i vinmakeriet  på sin fars vingård i närheten av Messina på Sicilien, flyttade vid 22 års åldern till Amsterdam där han med sin fru Cathrine drev en restaurang i många år men samtidigt närde en dröm att åter få vara vinmakare. År 2000 köpte han en vingård i Riotorto och startade då med nya plantor av druvsorterna Cabarnet Sauvingon, Cabarnet Franc, Merlot, Petit Verdot och Syrah. Dessa druvsorter kända ifrån Bordeaux och Cote De Rhone har visat sig ge utsökta väl balanserade viner i dessa delar av Toscana. Från närbelägna Bolgheri med liknande Terroir har man lyckats skapa viner med internationell berömmelse där Vingården Tenuta San Guido med sitt vin  Sassicaia har agerat lok. Sedan 2015 har Giuseppe tagit fram sina viner i samarbete med vinmakare Graziana Grassini som också låg bakom vinskapandet på Tenuta San Guido när Sassicaia nådde sin status. Brancatelli producerar Ekologiska viner av klass Toscana IGT och här finns också boende och restaurang om man vill göra ett besök på en trevlig Toscansk vingård.

Tenuta Di Naiano

Med Alperna i fonden och Gardasjön framför näsan kan man njuta av vin och yoga i trädgården.

Bellora Wine har sin verksamhet på gården Tenuta di Naiano som ligger i Veroneseområdet öster om Gardasjön, känt för sina Valpolicella, Amarone och Bardolinoviner.

Det var Giuseppe Bellora som 1939 startade med odling på gården Tenuta di Naiano, 1969 tog sonen Gianni över verksamheten och utökade med fler vingårdar samt förfinade framställningen av framför allt Bardolino. 1999 var det tredje generationen i familjen Tommaso Bellora som tog över och med sin passion för viner och sin kreativitet har tillfört klassiska kvalitetsviner som Amarone, Valpolicella Ripasso och Nepitello

Bellora har som motto att deras viner skall vara goda representanter för den kultur som är utmärkande för viner från Veronese och vinet skall framställas med hög kvalitet och med stor respekt för naturen.

Cattedrali Sotterranee di Canelli

I de underjordiska grottorna skyddade av UNESCO Världsarvslista skapas Riserva Del Nonno's underbara karaktär.

Bosca S.p.A har varit verksamt sedan 1831 och ligger i Canelli, Astiområdet i Piemonte, också känd som Spumantens huvudstad.

Bosca äger en del av de historiska underjordiska grottorna, Cattedrale Sotteranee, som sträcker sig under Canelli och som är listade som kulturarv på Unescos Världskulkturarvslista.

Här lagrar och hanterar man sin bästa Spumante , Riserva del Nonno, enligt den ”Tradionella metoden” eller Champangemetoden som den också kallas.
Enligt Federico Martinottimetoden, föregångaren till den patenterade Charmatmetoden, tillverkar Bosca också en utsökt Prosecco vid namn Five Star Prosecco.

Fattoria Montecchio

Underbara böljande kullar i Toscana uplever man i omgivningarna kring den vackra vingård.

Fattoria Montecchi har sin verksamhet vid en gammal herrgård som uppfördes av Marquis Torrigiani från Florens och som har sitt läge i den medeltida byn San Donato i Poggio i centrum av Chianti Classico Fiorentino mellan provinserna Florens och Siena. Området har det idealiska mikroklimatet för Sangiovesedruvan. Markens specifika egenskaper och höjden 350-450 meter över havet, ger den perfekta miljön för att ge Sangiovesedruvan dess bästa karaktär.

La Papessa  kan översättas med ”översteprästinna” och en gammal stridbar kvinna i området fick detta tillnamn som i sin tur har gett namn åt Montecchios vin på 100% Merlot.
La Papessa är också namnet på Agriturismon med 11 lägenheter som finns på vingården. www.lapapessa.com.

Vy öveer Cantina Stroppianas vinrankor i La Morra, hjärtat av Langheområdet.

Azienda Agricola Cantina Stroppiana ligger i byn Rivalta i San Giacomo i La Morra i Barolo-området. Familjen Stroppiana, mamma Stefania, pappa Dario, sonen Leonardo och dottern Altea, står för verksamheten med vintillverkning av typiska viner från området gjorda på Nebbiolo och Barbera druvor. Det är ett underbart litet familjeföretag som gått i arv i generationer. Man tar druvorna till sitt bästa vin Bussia från mamma Stefanias barndomsgård och man låter barnens härliga engagemang gestalta sig genom att ge namn åt deras mest producerade Barolo, Leonardo, och sin Barbera d'Alba Superiore, Altea. 
La Morra tillhör Langheområdet och omtalas ofta som det bästa området för odling av Nebbiolo och Barberadruvor,  med mark som kännetecknas av extraordinär fertilitet i den kuperade terräng på 450-800 meter över havet och med sitt läge mellan floderna Tanaro och Bormida.