Om oss

BONDAS TIDSLINJE

URSPRUNG

Bonda AB startades av Far och Son, Bosse & Niklas Dahlström. Båda två sociala människor som älskar att bevara och skapa nya relationer.
En lek med initialer och kärleken till det sociala samt en gnutta Göteborgskt skapades bolgets namn Bonda.
Till en början lite osäkra på vad vi ville göra med bolaget tills en vacker dag en affärsbekant till Niklas ringer ifrån Italien och berättar att hans "uncle" köpt en vingård i Toscana och frågar om inte Bonda skall sälja detta vin i Sverige.
Detta blev startskottet till att vi kastade oss huvudstupa in i denna värld av underbara smaker och njutningsfulla bouqeter.
Vi bestämde oss för att hålla oss till Italien då vi älskar landet och dess enkla men smakrika mat och dryck.

NUTID

Under det första året som vinimportörer åkte vi ner för att besöka vingården som Luca's "uncle" hade, så vi kunde få lite inspiration och ideer om hur vi skulle arbeta vidare. Denna resa visade sig bli rena lyckokastet. En dag på ett torg i Campligia Marittima i Toscana utspelade sig en underbar historia. Trafikkaos uppstod då en bil parkerad mitt på torget (ett litet torg). Ingen annan bil kunde passera och uppretade människor vädjade till polisen som stod i rondellen. 
Polisen vädjade lugnt men bestämt till foket att ta det "piano", det var ju ändock en vinleverans som pågick. Niklas bestämde sig för att vänta ut i händelsen och frågade gentlemannen som levererat vinet till restaurangen om han hade någon som sålde hans vin i Sverige. "Come to my Casa Rossa tomorrow" svarade
Mr Giuseppe Brancatelli, vår underbara leverantör av Ekologiska så kallade "Super Toscana" viner.
Brancatelli har sedan hjälpt oss skaffa några fler vingårdar så att i kan ha ett litet sortiment ifrån olika delar av Italien. Alltid med ledordet, små familjära vingårdar med mycket kärlek till sitt livsverk. Det finns alltid ett undantag, Bosca har förvisso mycket kärlek till sina mousserande viner men är en storskalig producent. 
Det som ligger oss varmast om hjärtat är att få leverera kvalitetsviner till den svenska marknaden.
Vår devis: "Bonda AB arbetar med och njuter av viner från mindre italienska vingårdar med familjekaraktär"

NU DÅ?

Ibland så råkar man ut för det oundvikliga men alltid så tragiska.
Bosse lämnade oss tyvärr hastigt och olustigt den 2:a Juni 2020 en stor saknad då han var vår motor och omtyckt av allt och alla. Det kändes direkt som att nu lägger vi ner detta trevliga bolag.
Ur detta har det dock vuxit fram en önskan av Niklas dotter Emma att Bonda skall fortsätta som en hyllning till Bosse. Emma jobbar förnärvarande på Tofta Herrgård under ledning av den förträffliga Petter Karlander och Emma kommer under året att utbilda sig till Sommelier och är klar till hösten.

Fram till att allt satt sig kommer vi jobba vidare med sortimentet som finns och börja rusta för en ny era på Bonda. Vi ber er alla ha tålamod så att vi kan komma till er när tidpunkten är den rätta.